Taitoluistelu

 

Taitoluistelu on Uudessakaupungissa vankalla pohjalla. Harrastajia on tällä hetkellä noin 50 nuorimpien luistelijoiden ollessa 4-vuotiaita. Tytöt on jaettu ryhmiin taitojen ja harrastusvuosien mukaan. Ryhmiä ovat Kristallit, Timantit ja Pikku-Helmet. 

Pikku-Helmien ryhmissä harjoittelun pääpaino on perusluistelutaidon kehittämisessä ja pienten taitoluisteluelementtien oppimisessa. Erilaiset liu’ut ja piruetit tulevat tutuiksi jo ensimmäisinä vuosina.

Kristallit ja Timantit  harjoittelevat jo vaativampiakin hyppyjä ja niiden yhdistelmiä jokainen omien taitojensa puitteissa.

Kaikissa ryhmissä on tärkeintä harrastuksesta saatavat positiiviset kokemukset.

Toimintaa pyritään jatkuvasti kehittämään ja antamaan sitä haluaville tytöille uusia haasteita. Syksyllä 2014 pyörähti käyntiin kilparyhmä, ja 2016 pienempien kilparyhmä tintit. 

Kilpailemisesta kiinnostuneiden kannattaa olla rohkeasti yhteydessä valmentajaan!

Ehdoton kokokohta on vuotuinen joulunäytös. Joulunäytös on koko perheen yhteinen voimanponnistus: tyttöjen harjoitellessa jäällä, äitien ompelukoneet surisevat rooliasuja tehtäessä ja isät keräävät lavastukseen tarvittavia esineitä ladoista ja metsistä. Kuitenkin joka syksy tulee kiire, mutta aina on saatu näytös valmiiksi, vaikka viimeisiä liukuja ja piruetteja on monesti hiottu näytöskuntoon vielä viime metreillä eli näytösaamuna harjoituksissa. Syksyn aherruksen palkitsee täyden jäähallin yleisön raikuvat aplodit viimeisenkin luistelijan saatua kiitoskukkansa näytöksen lopussa.

Vuoden 2016 joulunäytös pohjautui kansansatuun Pähkinänsärkijä. Päänäytös 10.12.2016 keräsi n 400 katsojaa ja maanantaina 12.12.2016 koululais/päiväkotinäytös keräsi katsomon täyteen, noin 700 katsojaa.

Taitoluistelu on siitäkin mukavaa, että se on yksilölaji, jota voi harjoitella ryhmässä. Myös esteettiset kokemukset musiikin ja liikunnan yhdistämänä ovat tärkeitä.

Mikäli kiinnostuit, olet tervetullut tutustumaan taitoluistelun saloihin. Kaksi ensimmäistä tutustumiskertaa on maksutonta.

Uudet luistelijat 2017-2018:

Pauliina Piirainen   p.044 2809011  pauliina.piirainen@uusikaupunki.fi