Jääkiekko

Jääkiekko on vakiinnuttanut paikkansa Uudessakaupungissa. Se kuuluu suurimpiin talvikauden aikana paikkakunnalla harrastettaviin urheilulajeihin. Jäähalli on valmistunut vuonna 1977.

UJK:n jääkiekkojaoksen alaisuudessa toimii kaudella 2023-2024 seuraavat juniorijoukkueet:

U10, U12, U13, U14, U15, sekä U18.

Meillä on myös UJK:n edustusjoukkue joka pelaa Länsirannikon 3 divisioonaa.

Uudenkaupungin Jää-Kotkien jääkiekkojaoksen tarkoitus on edistää liikuntakasvatusta toiminta-alueellaan antamalla mahdollisuuden joukkuelajista kiinnostuneille pojille ja tytöille sekä heidän vanhemmilleen, osallistumalla tavoitteelliseen talviurheilutoimintaan. Jaosto pyrkii edistämään lajia yleisesti ja tarjoamaan pelaajille mahdollisuuden kehittyä alueellisella tasolla. Jääkiekkojaos tekee Rauman Lukon kanssa tiivistä lähiseurayhteistyötä, jonka avulla tarjotaan edistyneimmille pelaajille mahdollisuutta ylimääräisiin harjoituskertoihin.

"Jää-Kotkille tärkeä asia on, että joukkueet opettavat tasapuolisuutta, rehellisyyttä, sitoutumista sekä toisen ihmisen kunnioittamista. Lähtökohta on, että pelaajan on mukavaa tulla joukkueensa päivittäiseen toimintaan. Jääkiekkojaosto kehittää myös yleisellä tasolla jäsenistönsä liikunnallisia valmiuksia, tavoitteita sekä omatoimisuutta"