Liikuntatoimen järjestäminen 4.3.2021 alkaen.

Tommi Sarkki
24.2.2021

Liikuntatoiminnan järjestäminen alkaen 4.3.2021

 

Koronasta aiheutuneita rajoitustoimenpiteitä päivitetään Uudessakaupungissa alueellisen pandemiatyöryhmän, terveyslautakunnan ja muiden viranomaisten linjausten mukaisesti. Uudenkaupungin kaupungin sisäliikuntatilat ja uimahalli on suljettu yleisöltä 3.3. saakka. Uimahallin tilanteesta tiedotamme viikolla 9. Lasten ja nuorten liikuntavuorot jatkuvat. Samoin jatkuvat aikuisten huippu-urheiluun varatut vuorot.
Laiminlyöntien takia ryhmän vuorot voidaan perua kahdeksi viikoksi kerrallaan.

Kuntosalit avataan 4.3. rajoitetusti

Kaupungin kuntosalit avataan rajatusti yksilöurheilua varten.
Lisätietoja uimahallin kahviosta p. 050 420 5203

 • Kasvomaskia tulee käyttää pukeutumistiloissa ja kaikissa yleisissä tiloissa sekä mahdollisuuksien mukaan myös liikuntasuorituksen aikana. 
 • Kuntosaleilla tulee noudattaa turvaetäisyyksiä sekä hygieniaohjeita. 
 • Normaali kuntosalimaksu.
 • Kuntosalin pukutilat ovat käytössä. Suihkut eivät ole käytössä.
 • Kaikissa kuntosaleissa rajattu asiakasmäärä: enintään 6 henkilöä kerralla.
 • Kuntosalin käyttöaika 1 h 15 min (ovelta ovelle) kaikilla saleilla

Uimahallin kuntosali
Jotta kaikille voidaan taata turvallinen harjoittelu, sekä noudattaa nykyisiä koronarajoitteita, otetaan uimahallin kuntosalille käyttöön sähköinen ajanvaraus.
Ajanvaraus tapahtuu osoitteessa: vello.fi/uudenkaupunginliikuntapalvelut
Löydät linkin myös uimahallin nettisivuilta
Varaaminen ei vaadi kirjautumista, tarvittaessa ajanvarauksen tekemisessä auttaa liikuntapalveluiden henkilökunta. Ilman varausta kuntosalille ei voi tulla. Jos väärinkäyttöä ilmenee, voidaan kuntosali sulkea.

Avoinna:
Ma 8.00-20.00
Ti 6.00-20.00
Ke 8.00-20.00
To 6.00-20.00
Pe 8.00-20.00
La 9.30-14.00
Su 11.30-16.00

Kalanti ja Lokalahti
Kuntosalit ovat rajoitetusti auki, jotta voidaan turvata koululaisten koulupäivä ilman koulun ulkopuolisia kontakteja. Toistaiseksi Kalannissa ja Lokalahdella ei oteta ennakkovarauksia, koska salien käyttö on ollut vähäistä. Käytön lisääntyessä vello.fi varausjärjestelmä voidaan ottaa käyttöön myös näillä saleilla. Liikuntapalvelut seuraa käyttäjämääriä sekä toivomme asiakaspalautetta salien käytöstä. Jos väärinkäyttöä ilmenee, voidaan kuntosali sulkea. Tarvittaessa aukioloaikoja päivitetään.
Kalannin ja Lokalahden kuntosalien maksettuihin kulkuoikeuksiin lisätään 91 päivää tai sen ajan, jonka kulkuoikeus olisi ollut voimassa sulun alettua.
 
Avoinna:
Arkisin klo 6.00-8.00 ja klo 15.15-21.00
Viikonloppuisin klo 6.00-20.00              

Sisäliikuntatilat, alle 12-vuotiaat alkaen 4.3.2021

Alle 12-vuotiaiden harrastustoiminta vapautetaan valtakunnallisen ohjeistuksen mukaisesti. Alle 12-vuotiaiden harjoituksissa sallitaan jatkossa myös lähikontaktia sisältävät harjoitteet oman joukkueen kesken. Pelaaminen muita joukkueita vastaan ei ole edelleenkään sallittua eikä kilpailuja tai esiintymisiä tule järjestää. 

Sisäliikuntatilat, 12-20-vuotiaat alkaen 4.3.2021

12–20-vuotiaiden harrastustoiminnassa tulee noudattaa uusia turvallisen harrastamisen kriteerejä. Erityistä huomiota tulee kiinnittää harrastusryhmien kokoonpanon pysyvyyteen ja lähikontaktien välttämiseen. Sisätiloissa tapahtuvassa harrastustoiminnassa tulee noudattaa 10 henkilön rajausta mukaan lukien toimintaa järjestävät ohjaajat/valmentajat. Suurissa liikuntasaleissa voi kuitenkin harjoitella samanaikaisesti erillisiä 10 hengen ryhmiä, kunhan ryhmien välille ei synny kontaktia. Uudessakaupungissa isoiksi liikuntasaleiksi on määritelty: Pohitulli, Kalanti ja Viikainen. Jos ohjeistuksia ja rajoituksia ei noudateta, liikuntapalveluilla on oikeus perua ohjeita laiminlyöneiden ryhmien harjoitusvuorot.
 
12-20-vuotiaiden harrastetoiminnassa huomioitavaa: 

 • Harjoittelu tulee toteuttaa turvavälein ja ilman lähikontaktia. Kaikessa toiminnassa tulee varmistaa, että turvavälit toteutuvat harrastukseen saapuessa, harrastetoiminnan aikana sekä harrastuksesta poistuttaessa. Pelaaminen ei ole siten edelleenkään mahdollista 
 • Sisätiloissa tapahtuvassa harrastustoiminnassa tulee noudattaa 10 henkilön rajausta mukaan lukien toimintaa järjestävät ohjaajat/valmentajat.
 • Kaikissa yleisissä tiloissa sekä pukeutumistiloissa suositellaan kasvomaskien käyttöä. 
 • Kaikissa yleisissä tiloissa tulee huomioida kahden metrin turvavälit.
 • Harjoittelussa harjoitusryhmät pyritään pitämään mahdollisimman samoina, siten kun se kyseisessä toiminnassa on mahdollista.
 • Harjoituksiin ei saavuta ennen oman harjoitusvuoron alkua, eikä tilaan jäädä myöskään harjoituksen päätyttyä
 • Eri ryhmien harjoitusvuorojen väliin suositellaan vähintään 5 minuutin siirtymäaikaa.
 • Liikuntavaatteet tulisi pukea mahdollisuuksien mukaan jo kotona. Näin pukuhuoneessa vietetty aika pysyy mahdollisimman lyhyenä ja olisi mahdollisuus saapua kentälle ja poistua kentältä suoraan harjoitusvarustuksessa.
 • Lasten saattaminen harjoituksiin on mahdollista vain pienten lasten toiminnassa, jos lapsi ei suoriudu itsenäisesti varusteiden vaihtamisesta. Vanhemmat eivät saa jäädä tiloihin odottamaan harjoituksien päättymistä.
 • Harjoituksiin saavutaan ja poistutaan ripeästi. Tiloihin ei saa jäädä oleskelemaan!  


Harjoittelu 12-20-vuotiaiden toimintaan varatuilla vuoroilla tulee toteuttaa turvavälein ja ilman lähikontaktia. Tämä tarkoittaa mm. peliharjoittelussa, voimistelussa ja kamppailulajiharjoittelussa lähikontaktityyppisestä harjoittelusta pidättäytymistä. Kaikessa harjoittelussa tulee huomioida yllä mainitut lasten ja nuorten harrastetoimintaan annetut ohjeet.

Sisäliikuntatilat, yli 20-vuotiaat alkaen 4.3.2021

Sisäliikuntatilojen yli 20-vuotiaiden toimintaan varatut vuorot perutaan, pois lukien huippu-urheilutoiminta: maajoukkue-, SM- sekä 1-divisioonatason harjoittelu- ja kilpailutoiminta sekä kansainväliselle huipulle tähtäävä yksilölajien ammattimainen harjoittelu- ja kilpailutoiminta.
Uimahalli on suljettu yleisöltä, poikkeuksena alle 20-vuotiaiden seuratoiminta sekä kansainväliselle huipulle tähtäävä ammattimainen harjoittelu.

Aikuisten pienryhmäliikunta

Lisäksi mahdollistetaan aikuisten ulkona tapahtuva pienryhmäliikunta. Ryhmäkoko ei saa nousta yli kymmenen ja turvavälejä tulee noudattaa. Sisätiloissa tapahtuvaa ryhmätoimintaa ei edelleenkään sallita. 

Ulkoliikuntapaikat ovat avoinna

Muistattehan myös turvallisen harrastamisen ulkona.
Ulkojäiden ja latujen kunnossapitotiedot voi tarkistaa:
https://uusikaupunki.fi/uutiset/ulkojaiden-ja-latujen-tilanne
 
Monissa harrastuksissa turvavälien pitäminen vaatii toiminnan järjestäjiltä uusia innovaatioita ja luovuutta, jotta harrastustoimintaa voidaan jatkaa ja riski tartuntaan harrastaessa minimoidaan. Myös ulko-olosuhteita voi hyödyntää harjoittelussa.  
 
Harrastustoiminnan järjestäjän vastuulla on tiedottaa kaikkia toiminnassa mukana olevia voimassa olevista ohjeista ja säännöistä sekä valvoa, että kaikki toiminta järjestetään annettujen ohjeiden mukaisesti. Jos ohjeistuksia ja rajoituksia ei noudateta, liikuntapalveluilla on oikeus perua ohjeita laiminlyöneiden ryhmien harjoitusvuorot.
 
Suositus on, että kaikki yksityiset toimijat ottavat käyttöönsä vastaavat toimet.