19-20 päättäjäisiä vietettiin aurinkoisessa säässä

Taija Saari
17.8.2020

Korona pisti kapuloita rattaisiin pahemman kerran viimekauden lopulla ja koko jää leikki jouduttiin puhaltamaan poikki maaliskuun puolivälin tienoilla, nyt matka jatkuu ja Jää-Kotka on taas lennossa. Jotta uusi kausi voidaan aloittaa on hoidettava vanha pois alta, lauantaina 15.8.2020 Kotkan kotipesällä vietettiin kylän parhaat kinkerit ja mitalia, pokalia, mainetta ja kunniaa jaettiin oikein roppakaupalla viimekauden onnistujille. Jokainen Jää-Kotka, niin nuori kuin vanhakin ansaitsee aploodit ja tsempit viimekauden eteen tehdystä työstä!

Palkinnon saajat perusteluineen:

TAITOLUISTELU:

K1

Nelli Piirainen, Kilpailuissa parhaiten menestynyt.

Noora Hannula, Tunnollinen harjoittelija, joka ensimmäisenä Jää-Kotkien luistelijana saavutti kansallisen tason kilpailusarjan.

K2/K3

Aada Johansson, Otti loppukaudesta huiman kehitys-spurtin ja osoitti hienoa motivoitumista harjoitteluun.

Taitajat, Linnea Rosberg, Aina iloinen, tunnollinen ja ahkera harjoittelija.

Harraste, Aleksander Krezymon, Hienosti kehittynyt kauden aikana, innostunut ja hyvä harjoittelija.

Camilla Lehtonen, Avulias ja esimerkillinen luistelija, sekä hyvä roolimalli.

Helmet, Alma Merkela, Kehittynyt kauden aikana hurjasti.

Hertta Hakala, Ahkera harjoittelija, joka keskittyy hienosti annettuihin ohjeisiin

RINGETTE

Harraste naiset, Susanna Laurell, Aina ilolla mukana, vaikka matkaa hallille kertyykin. Taitava pelaaja ja vauhtia löytyy. Tekee hienoja yksilösuorituksia peleissä.

Kati Lorjo, Erittäin motivoitunut harjoittelija. Aina mukana hyvällä tsempillä ja hyvällä asenteella.

B ringette, Joukkueen työmyyrä Josefina Routi,Tunnollinen, tekee asiat aina huolella ja oikealla asenteella. Ahertaa kentällä sekä puolustus- että hyökkäyspäässä ja pitää yllä hyvää pukukoppimeininkiä.

C ringette, Kauden yllättäjä Petra Suominen, Treenaamisen tuloksena itseluottamuksen ja tekemisen huima tasonnosto. Pelipaikan muutoskaan ei horjuttanut, vaan pelaaja vastasi valmennuksen huutoon. Oli yksi joukkueen tukipilareista.

Kauden kehittyjä Veera Anto, Näytti kauden mittaan, mitä kova tahtotila tarkoittaa. Ei kumarra kentällä ketään ja ennakkoluulottomalla pelityylillään heilutti verkkoja ja horjutti vastustajan avauspelaamista.

E ringette, Aktiivisin harjoittelija Netta Paasio, Aktiivinen harjoittelija, joka tsemppaa aina muita. On kehittynyt erityisesti luistelussa ja puolustuspelaamisessa.

Joukkueen ilopilleri Auni Viitasalo, Ilopilleri, jolla vauhtia riittää niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin. Tsemppaa aina muita, ja näyttää omalla toiminnallaan muille esimerkkiä. Tunnollinen harjoittelija, joka jaksaa painaa täysillä vaikka useammatkin treenit putkeen.

F ringette, ”puurtaja” Odelia Suutari,Tulit mukaan ringeten pariin nuorena ja kokemattomana neljä- vuotiaana harrastajana seuraten isosiskosi luistimen jälkiä. Alussa, ollessasi muita nuorempi, aikasi kului otteluissa enemmänkin mainoksia ja makkaran tuoksua ihmetellessä, kuin pelillisiin asioihin keskittyessä. Vuosien saatossa, oltuasi 5 kautta F-ringetessä, sinusta on kehkeytynyt ennakkoluuloton ja hallitseva taistelija. Et anna koskaan periksi ja kannustat ja rohkaiset muita taistellen ja ihaillen muiden suorituksia.

Taistelija Veera Pyysalo, Olet tällä kaudella kehittynyt joka osa-alueella ja sinusta on kehkeytynyt todellinen taistelija. Olet näyttänyt tällä kaudella sisukkaan luonteesi ja aina jäälle mentäessä olet valmis taistelemaan joukkueen puolesta.

JÄÄKIEKKO

Edustus,

Yllättäjä Juuso Pernu, Nuori mies pelasi enemmän ja enemmän miesmäisesti mitä pidemmälle kausi eteni.

COME BACK ”Vanhat Kotkat” Konkarit puhalsivat yhteen hiileen ja tulivat pelastamaan edustuksen kauden. Jää-Kotka sydän löytyi.

Tyttökiekko

Ahkerin harjoittelija Nea Aitta, Ollut melkein jokaisessa treenissä ja pelissä paikalla ja sitoutunut joukkueen toimintaan. Jäällä esimerkillinen ja sitoutunut sovittuihin asioihin. Tykkää pelata ja mennä eteenpäin, yhdistänyt koulunkäynnin ja pelaamisen.

Kehittynein pelaaja Karoliina Lindroth, Mennyt eteenpäin ja kehittynyt fysiikassa, mikä näkyy maalinteko paikoissa. Päässyt pelaamaan myös liigassa. Ei isoäänisin, mutta joukkuepelaaja, joka näyttää kentällä osaamistaan.

C 05

Aaron Elo, -05 ikäisissä pisimpään mukana ollut. Kiitettävästi jaksanut käydä treeneissä ja peleissä, vaikka ollut lähes koko pelaaja uransa vaativan silmän alla. Tekee sen mitä koutsi pyytää. Hoitanut tonttinsa mallikkaasti.

Luottopelaaja, Juuso Metsä-Tokila, Siirtyi kauden alussa keskushyökkääjän tontille. Taitava ja nopea kiekollisena. Voi heittää kentällä koska vaan, niin yli- kuin alivoimaankin. Saanut toteuttaa itseään enemmän keskushyökkääjänä. Hoiti tonttinsa mallikkaasti.

D 06

Kehittynein pelaaja Leevi Kuusjärvi,Joukkueen ehdoton tukipilari, oli enemmän kuin ”puolijoukkuetta” ja antoi torjunnoillaan joka ilta mahdollisuuden voittaa. Hieno joukkuepelaaja, joka kannusti ja tsemppasi myös muita ja näytti esimerkillään mitä on olla urheilija.

Joukkuepelaaja Eemeli Nurmi, Periksiantamaton taistelija, joka tekee vieruskavereille pelin helpoksi. Esimerkillinen pelaaja koko muulle joukkueelle, eikä turhaan kantanut kapteenin vastuuta kaudella. Fiksu kaveri, joka ottaa myös muut hienosti huomioon!

D 07

Joukkuepelaaja Elias Uusitalo, Todellinen taistelija, näytti monet kerrat joukkueelle esimerkkiä ja herättelyä omalla tekemisellään. Joukkueen sisällä arvostettu ”snaipperi” joka kannustaa ja ottaa muut huomioon.

Kehittynein pelaaja Eerik Heininen, Kauden suurin kehittyjä, otti suuria harppauksia kaikessa tekemisessä niin jäällä kuin sen ulkopuolellakin. Pidetty pelaaja joukkueen sisällä, joka ottaa toiset hienosti huomioon!

E 08 / 09

Ahkera harjoittelija Veeti Salminen,Olet todella innostunut ja motivoitunut treenaaja. Tämä näkyy varmoissa otteissasi kaukalossa ja räpylään tarttuukin suurin osa laukauksista. Tarmokkuutesi lajia kohtaan ja palava halu kehittymiseen on esimerkillistä myös muille joukkuekavereille.

Kehittynein pelaaja Anton Haijanen

Olet kovan luokan peluri jo nyt. Käsittelet kiekkoa taitavasti ja peliälysi ällistyttää niin vastustajia, valmentajia kuin katsojiakin. Olet kauden aikana kehittynyt tasaisesti lähes koko ajan ja suvantovaiheita ei kohdallesi juuri näytä tulevan. Hyvät taidot niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin.

F 10

Aktiivisin harjoittelija Ilari Laihi, Olet joukkueen aktiivisin harjoittelija. Lisäksi harjoittelet jääkiekkoa myös omatoimisesti.

Reilu pelaaja Hugo Helpiö,Olet rehti ja reilu kaikille. Yrität aina parhaasi.

G juniorit

Tsempparipelaaja Topi Lahtinen, Pelaaja käyttäytyy esimerkillisesti, sekä kaukalossa että kaukalon ulkopuolella, niin joukkuekavereita kuin valmentajiakin kohtaan. Hän kuuntelee valmentajien ohjeet. Hän on joukkueen hiljainen puurtaja ja työmyyrä. Hän pelaa tilanteet loppuun asti ja on omalla yritteliäisyydellään hyvänä esimerkkinä myös muille pelaajille.

Tsempparipelaaja Santtu Perkiö,Pelaaja käyttäytyy esimerkillisesti, sekä kaukalossa, että kaukalon ulkopuolella, niin joukkuekavereita kuin valmentajiakin kohtaan. Hän kuuntelee valmentajien ohjeet. Hän on joukkueen hiljainen puurtaja ja työmyyrä. Hän pelaa tilanteet loppuun asti ja on omalla yrittelijäisyydellään hyvänä esimerkkinä myös muille pelaajille.

ERIKOISPALKINTOJEN SAAJAT:

Matti "Mölli" Keinosen lahjoittama Kotkapalkinto (jääkiekko)

Emmi Metsä-Tokila

Tämä pelaaja on monipuolinen, montaa eri lajia harrastava iloinen ja aina hyvän tuulinen astuessaan halliin. Hän tykkää pelata ja myös harjoitella kovaa. Hänen tavoitteensa ovat korkealla, tästä osoituksena, että hän on saavuttanut kahdessa lajissa maajoukkuetason sekä pelaa naisten SM-Liigaa jääkiekossa.

Jyrki Isotuvan lahjoittama maalivahtipalkinto (jääkiekko tai ringette), Vuoden maalivahti

Caroliina Reini

Tämä maalivahti on kehittynyt kauden aikana, niin henkisesti kuin fyysisesti. On omaksunut maalivahtipelin tärkeimmän, eli olla pelivälineen ja maalin välissä tavalla tai toisella. Aina iloinen, niin harjoituksissa kuin peleissä.

Itsensä ylittäjä (Taitoluistelu)

Elena Markkanen

Iloinen harjoittelija, joka laji-innostuksellaan on rohkeasti ylittänyt itsensä ja kehittynyt sen ansiosta hienosti.

Ringette C Symppis

Ilona Niemi

Nousi yllättäen C- joukkueen vahvuuteen, eikä tuottanut pettymystä. Pelipaikan muutoskaan ei saanut hymyä sulamaan, vaan esitykset kentällä vain paranivat. Omalla esimerkillään muistuttaa, että urheilun pitää olla kivaa.

Vuoden valmentaja

Marko Siitonen

Kyseinen valmentaja on hoitanut ikäluokkaansa jo useamman vuoden ajan, vieden joukkuetta määrätietoisesti eteenpäin. Oli kyse treeneistä, varainkeruusta, turnausmatkoista, niin hän heittää itsensä aina 100 prosenttisesti likoon. Hän on valmentanut Jää-Kotkien lisäksi Lukossa ja omaakin valtavan tietotaidon jääkiekosta ja junioritoiminnasta. Hän myös aktiivisesti kehittää itseään valmentajana kurssien ja koulutusten kautta, joka näkyy päivittäisessä toiminnassa. Jos on joukkue ottanut isoja harppauksia eteenpäin hänen alaisuudessaan, niin on myös hän ottanut isoja harppauksia valmentajana.

”Aina on aikaa puhua jääkiekosta” -Marko Siitonen-

 

Vuoden seuratyöntekijä

Leevi Virtanen

Vuoden seuratyöntekijä on jo usean vuoden ajan toiminut ansiokkaasti Jää-Kotkissa. Hän on tehnyt paljon näkymätöntä työtä varainkerääjänä, toiminut joukkueenjohtajana sekä myös pelaajana seurassamme. Tästä syystä, meillä on ilo ojentaa hänelle vuoden seuratyöntekijä palkinto, ansiokkaasta talkootyöstä seuramme hyväksi.

 

.