Jää-Kotkan vuosi 2018-2019, palkitut pelurit perusteluineen :)

Taija Saari
20.4.2019

Jää-Kotkien kauden 2018-2019 päättäjäisiä juhlittiin Jää-Kotkan kotipesällä tiistaina 16.4.2019. Harvemmin hallin lehtereillä väkeä näin tiivisti on pakattuna, varsinkaan, kun jäästä on jäljellä vain märkä läntti, eikä yhtään pelaajaakaan kaukalossa näkynyt. Sen sijaan palkintoja jaettiin ja suosionosoituksia ja taputusta mahtui tuttuun tapaan Uudenkaupungin jäähalliin. Seuran pienimmät harrastajat palkittiin kaikki mitallein vuoden ahkerasta uurastuksesta, lisäksi palkittiin perinteiseen tapaan jokaisesta joukkueesta ja ryhmästä tsemppareita ja kehittyjiä. Tässä perusteluja pystin pokanneille.

TAITOLUISTELU

Helmet

Anni Peltomäki

Innokas ja hienosti kehittynyt luistelija, jolla on harjoituksissa intoa aina oppia uutta.

Ellen Päivärinta

Iloinen ja ahkera harjoittelija.

K3 ryhmä

Milja Hevonoja

Motivoitunut luistelija, jolta ei jäällä vauhtia puutu! Loppukaudesta teki hienon kehitysharppauksen askeleissa ja hypyissä.

Aino Tättilä

Ryhmässä parhaiten kilpailuissa sijoittunut luistelija. Hienot korkeat hypyt ja notkeat kauniit liu´ut.

H2 ryhmä

Christina Põldes

Positiivinen harjoittelija. Kiinnostunut lajista ja aina innostunut oppimaan uutta!

Jadessa Leikko

Saanut kauden aikana paljon lisää rohkeutta jäälle ja tämän myötä mennyt hienosti taidoissa eteenpäin.

K2 ryhmä

Tuulia Turunen

Innokas ja esimerkillinen taitoluistelija, josta huokuu motivaatiota ja uuden oppimisen tahtoa. Kohtelias, kannustava ja kaikkien kaveri!

Nelli Piirainen

Kilpailuissa parhaiten sijoittunut Tintti. Iloinen harjoittelija, joka aina paikalla harjoituksissa. Lujatahtoinen kilpailija ja pukukopissa hyvän fiiliksen luoja!

H1 ryhmä

Nuppu Päivärinta

Iloinen, ahkera harjoittelija. Kuuntelee tunnollisesti ohjeet ja toimii niiden mukaisesti. Kauden aikana oppinut paljon uutta ja kehittynyt hienosti!

Henriikka Luotonen

Pitkään lajin parissa ollut ja aina toiminut hienona esimerkkinä pienemmille luistelijoille niin jäällä kuin jään ulkopuolellakin. Avulias ja taitava luistelija.

K1 ryhmä

Oona Huhtanen

Tunnollinen harjoittelija, joka on aina paikalla harjoituksissa. Mennyt hienosti taidoissa eteenpäin. Kohtelias tsemppari ja kiva kaveri!

Noora Hannula

Kilpailuissa parhaiten sijoittunut, oman sarjansa Aluemestari. Reipas, yritteliäs, ohjeita hyvin vastaanottava luistelija ja mukava valmennettava!

RINGETTE

F ringette

Liimanäppi Sara Reini

Olet loistava maalivahdin alku ja seuraat isosiskosi luistimenjälkiä. Olet kehittynyt kuluneella kaudella valtavin harppauksin, ja pelannut myös vanhemmassa ikäluokassa. Olet ollut joukkueemme tukipilari ja luotettava liimanäppi. Aktiivisena harjoittelijana tulet varmasi kehittymään myös jatkossa ja pääsemään vielä pitkälle!

Taistelija Senni Soininen

Olet aktiivinen ja hyvä harjoittelija tehden kaiken aina täysillä. Olet omaksunut ringeten peli-ideologian ja pelikäsityksesi tekee sinusta loistavan yleispelaajan, joka pystyy pelaamaan kaikkia pelipaikkoja. 

E ringette

kehittynein pelaaja Fanni Paasio

Tulit mukaan harjoitusryhmään kesken kauden F-junioreissa hyvin sujuneiden harjoitus- ja peliesitysten myötä. Harjoittelumotivaatiosi ja tekemisen laatu ovat olleet koko kauden erinomaisella tasolla. Omaksut uudet asiat nopeasti ja otat asioista tarpeen tuleen selvää. Harjoitteluaktiivisuutesi on joukkueen paras. Olet käynyt lähes kaikissa F-ikäisten harjoituksissa ja ollut samalla E-joukkueen aktiivisin pelaaja. Tämä näkyy myös loistavissa peliesityksissäsi ollessasi yksi joukkueen puolustuspään tukipilareista. Olet helppo valmennettava ja teet asiat aina täysillä. Olet vielä peliurasi alkutaipaleella, mutta asenteellasi tulet kehittymään pelaajana ja pääsemään vielä pitkälle! 

Taistelija Senja Siivonen

Olet aktiivinen ja hyvä harjoittelija tehden kaiken aina täysillä. Nautit jäähallilla olosta ja kaikesta pelaamisen ja tekemisen ympärillä olevasta toiminnasta. Olet pelitaidoiltasi lahjakas ja saat jäällä ollessasi vastustajan ahdinkoon. Olet kunnianhimoinen ja helppo valmennettava. Olet lupaava urheilijanalku ja uskon sinun, sekä tulevaisuuden joukkueidesi menestykseen. Johdat joukkuetta omalla esimerkilläsi taistellen

D ringette

Joukkuepelaaja Siiri Nousiainen

Tämä pelaaja on perusvarma puolustaja, jonka suoritustaso pysyy korkealla tasolla pelistä toiseen. Kuluneen kauden aikana hän on hienosti omaksunut kapteenin roolin mukana tuoman vastuun, johtaen joukkuettaan omalla esimerkillisellä käyttäytymisellä niin harjoituksissa kuin peleissäkin.

Kehittyjä Aino Grönros

Halu kehittyä ja tehdä töitä sen eteen näkyy tästä pelaajasta. Harjoituksissa on ollut oikea asenne ja tekemisen meininki, joka näkyy siinä, että on kehittynyt mm. maalinteossa tämän kauden aikana. Peleissä vahva hyökkääjä, jolla on myös pelisilmää.

jokaisen tilanteen aina loppuun asti.

C ringette

Katarina Maikola

Sinnikäs pelaaja. Menee nuoresta iästään huolimatta rohkeasti tilanteisiin ja taistelee loppuun saakka. Sitkeä karvaaja hyökkäyspäässä ja hoitaa myös puolustajan tontin mallikkaasti.

Aino Usvala

Treeneissä lähes aina paikalla. Tämän pelurin mailasta lähtee yllättäviä vetoja ja kun oikein vauhtiin pääsee, niin luistelee todella kovaa. Pelasi todella hyvän turnauksen kauden loppuun. Aina iloisella tuulella ja kaikkien kaveri.

Harraste naiset

Tanja Nyberg

Kova tsemppari ja aina kannustamassa joukkuetta. Tehnyt paljon hommia joukkueen eteen jo monet vuodet. Aina paikalla, pitkistä työvuoroista huolimatta. Pelaa pelit joka kerta loppuun asti luovuttamatta. Jaksaa pelata ja valmentaa samaan aikaan, vaikka tämän joukkueen kanssa on haasteita.

Iida Heijari

Ensimmäinen kausi jojon tehtävissä ei ole ollut helppo, mutta hän on siitä huolimatta hoitanut hommat kärsivällisesti loppuun asti. Pelaaminen vielä näilläkin ikävuosilla selkeästi kehittynyt. Löytänyt itsestään, myös kentällä todellisen taistelijan.

 

JÄÄKIEKKO

F 10

Kehittyjä Nestori Nieminen

Olet innokas ja iloinen harjoittelija. Olet kehittynyt kauden aikana huimasti. olet hyväkäytöksinen nuorimies niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin ja kaikkien kaveri. Kuuntelet valmentajien ohjeita ja teet kaikki asiat aina sata lasissa.

Kehittyjä Väinö Hellsten

Olet innokas ja iloinen harjoittelija. Olet kehittynyt kauden aikana huimasti. olet hyväkäytöksinen nuorimies niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin ja kaikkien kaveri. Kuuntelet valmentajien ohjeita ja teet kaikki asiat aina sata lasissa.

E 08 / 09

Aktiivisin harjoittelija Eetu Lehtonen

Aina paikalla, kun vaan kynnelle kykenee! Et valita turhasta ja jatkat pelaamista, vaikka pää kainalossa. Intohimo lajia kohtaan suuri ja aina kova polte päästä jäälle.

Kehittynein pelaaja Rami Toivonen

Olet ottanut suuria harppauksia jääkiekkoilijana kauden aikana. Kehitystä on tapahtunut pitkin kautta ja sitä mukaa on tullut onnistumisia maalinteossa koko ajan enemmän ja enemmän. Olet kova maalipyssy, jonka lavasta lähtee myös oivallisia lättyjä pelikavereiden lapaan.

E 07

Kehittyjä Alpo Kantonen

Olet todellinen joukkueen ilopilleri joka luo ympärilleen positiivista ilmapiiriä.

Olet väkkärämäinen ja periksiantamaton taistelija ja olet kehittynyt kauden aikana suurin harppauksin eteenpäin.

Harjoittelija Eemeli Korhonen

Olet joukkueen aktiivisin harjoittelija!

D 06

Leevi Kuusjärvi

Pelaaja joka on kantanut vastuunsa ja pelipaikkansa taidolla ja omistautuneisuudellaan, unohtamatta kovaa työtä ja palavaa halua parantaa omaa pelaamistaan.  Aina hyvän tuulisena mutta keskittyneenä antanut kaikkensa joukkueelle. Pelaaja jota ilman kaudesta ei olisi tullut mitään. Joukkueen selkäranka, tuki ja turva.

Eetu Toivola

Pelaaja joka on koko kauden tunnollisesti ja ahkerasti tehnyt töitä ja yrittänyt parhaansa niin alkulämmöissä, jääharjoituksissa, loppulämmöissä kuin peleissäkin. Pelaaja joka on pyrkinyt aina auttamaan panoksellaan joukkuetta ja sen muita pelaajia ylittämään itsensä ja yrittämään loppuun asti tilanteessa kuin tilanteessa. Ahkerin harjoittelija. Joukkueen kapteeni.

D 05

Kehittyjä Jasper Virtanen

Olet kehittynyt huimin askelin kauden kuluessa. Olet viilipyttymäinen kiekot liimaava joukkueen viimeinen lukko. Jatka samaan malliin.

Taistelija Riku Kesälahti

Olet periksiantamaton, viimeiseen asti yrittävä, kunnioitusta herättävä joukkueen isoin, vahvin ja nopein siis todellinen taistelija.

Tyttökiekko

Kehittynein pelaaja Emmi Metsä-Tokila

Mennyt tämän kauden aikana isoin askelin eteenpäin. Peleihin tullut tasaisuutta ja oma-aloitteellisuutta. Urheilullinen, monipuolinen, hymyilevä, hyvällä ja hauskalla tapaa ”säätäjä” jolle tapahtuu monen moista, tavarat ja vaatteet unohtuvat milloin mihinkin, mutta onneksi vielä on jotain ollut päällä mopolla ajaessa. Hieno osoitus eteenpäin menemisestä valinta 16-vuotiaiden maajoukkueeseen. Ei montaa huonoa päivää yhteisten vuosien aikana vaan hymy huulilla aina hallilla.

Ahkera harjoittelija Ronja Kaupinsalo

Ollut yksi ahkerin harjoituksissa kävijä ja kiukkuinen jos ei ole jostain syystä päässyt treeneihin. Tekee yleensä treeneissä asiat niin kuin käsketään ja mennyt myös eteenpäin monella osa-alueella. Tykkää pelata ja olla mukana joukkueessa, vaikka tavoitteet eivät ole välttämättä ylemmissä sarjoissa. Aina hymyilevä ja kopissa omia juttuja heittelevä vitsiniekka ja tarinan kertoja. Treeneissä ja peleissä hymy välillä koetuksella valmentajan tiukan tarkkailun alla.

Edustus

Kehittynein pelaaja Jussi Lahtinen

Tulit varamaalivahdiksi, mutta kehityit kauden aikana pelaajaksi, joka antoi mahdollisuuden voittaa vaikeitakin pelejä.

Esimerkillisin pelaaja Otto Kuusio

Pelaat aina joukkueelle omalla esimerkilläsi ja viet koko joukkuetta eteenpäin. Olet hyvä esimerkki nuorille pelaajille kaukalon sisällä sekä ulkopuolella.

Vaikean alkukauden jälkeen osoitit, että oikealla asenteella ja iloisella mielellä tapahtuu kehitystä ja hyviä asioita!

ERIKOISPALKINNOT

Matti ”Mölli” Keinosen lahjoittama Jää-Kotka kiertopalkinto

Mikael Lehtovirta

Jääkiekko on intohimosi. Halu kehittyä paremmaksi pelaajaksi on kova, tulet aina harjoituksiin tekemään töitä täysillä ja se on näkynyt myös kehityksessäsi vuosien aikana, jotka olet viettänyt Jää-Kotkat 05 joukkueessa.

Jyrki Isotuvan lahjoittama maalivahti kiertopalkinto

Tomas Nyberg

Olet ottanut kuluvan kauden aikana suuren kehitysaskeleen eteenpäin. Olet kasvanut niin henkisesti kuin fyysisestikin. Halusi kehittyä paremmaksi    pelaajaksi on kova. Hyvin menneen kauden aikana olet päässyt haistelemaan myös edustusjoukkueen ilmapiiriä harjoitusten ja pelien muodossa.

TAITOLUISTELU, Itsensä ylittäjä

Linnea Rosberg

Saanut hurjasti lisää rohkeutta jäälle! Omalla tahdollaan ylittänyt itsensä ja mennyt sen ansiosta eteenpäin kaikissa taidoissaan.

Ringette C, Symppis

Helmi Silokivi

Pelaa ja treenaa hymy huulilla ja pilke silmäkulmassa. Pitää olemuksellaan yllä hyvää joukkuehenkeä. Kaukalon ulkopuolella pirteä hassuttelija, joka saa muutkin nauramaan. Kentällä ottaa mielellään vastuuta, eikä maila tutise kädessä kiperimmissäkään paikoissa. Tärkeä pelaaja sekä hyökkäyksessä, että puolustuksessa.

Vuoden valmennusryhmä

Juha Ropponen & Petri Elo

Olette olleet mukana seuran ja joukkueen toiminnassa jo pelaajienne ensimmäisistä harjoituksista lähtien. Matka on ollut pitkä ja olette kasvaneet valmentajina rakentaen omaa valmennusfilosofiaanne. Olette tehneet pitkäjänteistä työtä ja uskoneet omiin näkemyksiinne pelaajien ja joukkueen kehittämisestä. Olette samanlaisia, mutta riittävän erilaisia muodostamaan toimivan ja toisiaan täydentävän valmennustiimin. Pitkäjänteinen työ, pururadalla vietetyt kesäillat ja lukemattomat jääharjoitukset ovat tuottaneet tulosta joukkueenne voittaessa kuluneella kaudella D1 AA -sarjan mestaruuden.

Vuoden seuratyöntekijä

Nina Paasio

Teet mittaamattoman arvokasta seuratyötä. Toimit ansiokkaasti huoltajana kahdessa eri joukkueessa ja laitat paljon aikaasi lasten harrastukselle. Olet erittäin pidetty ja osaava kotkaemo, ottaen aina kaikki huomioon ja osaat ajatella asioita monelta kantilta. Olet aina tavoitettavissa ja annat tarvittaessa näkemyksesi myös muihin joukkueen ympärillä oleviin haasteisiin ja esimerkiksi valmentajia välillä kovasti askarruttaviin asioihin. Lapset, valmentajat sekä yhteisö ovat kehittyneet suurin harppauksin antamasi työpanoksen myötä. Mielipidettäsi, sekä osaamistasi arvostetaan suunnattomasti. Ilman kaltaistasi toimijaa seuramme ei olisi nykyisensä veroinen!

Jää-Kotkat onnittelee palkittuja pelaajia ja toivottaa kaikille jäsenilleen mukavaa ja urheilullista kesää!