Mitalisadetta ja pokaaleita poikines!

Taija Saari
27.4.2018

Jää-Kotkat juhlistivat jääkauden päätöstä 24.4.2018 missäpäs muualla kuin Uudenkaupungin jäähallissa. Jäähalli osoittautuikin oivaksi paikaksi moisille kekkereille, kaikki harrastajat osaavat tulla paikalle vaikka unissaan tai silmät kiinni. Kaikille löytyi istumapaikka ja jäähallissa tuo kuuluttaminenkin sujui kuin itsestään. Tilaisuutta ei kuitenkaan avattu totuttuun tapaan lauseella Tervetuloa Uudenkaupungin jäähalliin seuraamaan ottelua jossa Jää-Kotkat saa vastaansa… Niin… Nyt ei ollut vastustajaa tarjolla vaan toinen toistaan komiampia pystejä ja titteleitä. Maineen ja kunnian jako aloitettiin kello 18 ja jokainen pytty oli saavuttanut uuden omistajansa puoli kahdeksaan mennessä. Jää-Kotkissa ei aikailla vaan hoidetaan homma tyylikkäästi ja reippaasti himaan!

Koska upea jo nelikymppinen seuramme ei ole mikään ”nappikauppa” (ei napeissakaan mitään vikaa ole… J) vaan jääkiekon, ringeten ja taitoluistelun toimiva juniori seura jossa luistelee huikea määrä aivan mahtavia lapsia ja nuoria, palkintojakin jaettiin kasapäin. Ihan kaikkein pienimmät harrastajat palkittiin kaikki mitalein, onhan vuoden harrastusrupeama jo sinällään valtavan upea suoritus. Vähän vanhemmista harrastajista palkitaan aina 2 /joukkue. Lisäksi Jää-Kotkilla on 4 kiertopalkintoa jotka vaihtavat vuosittain kotia. Ansaitusti vuoden valmentajakin valitaan joka vuosi. Pelaajat ja harrastajat ovat tietenkin kokokauden keskiössä, mutta kauden päätöspäivänä ”suurin kunkku tai kuningatar” on eittämättä vuoden seuratyöntekijä tittelin saanut henkilö. Niin kuin Jää-Kotkien puheenjohtaja Tommi Sarkki puheessaan totesi, kaikille seuratyöntekijöille ei palkintoa tipu, mutta ”sitäkin suurempi Jää-Kotkasydän teille” ilman näitä pyyteettömästi itsensä likoon laittavia aikuisia ei vaan hommat skulaisi… Mutta nyt hyvät naiset ja herrat, flika ja poja, olkaa hyvä tässä UJK:n kauden 2017-2018 palkitut tsempparit!

JÄÄ-KOTKAT taitoluistelu 2017-2018 Pikku-Helmet ”Ahkera harjoittelija” Nuppu Päivärinta

JÄÄ-KOTKAT taitoluistelu 2017-2018 Pikku-Helmet ”Positiivinen harjoittelija” Jadessa Leikko

JÄÄ-KOTKAT taitoluistelu 2017-2018 Pikku-Helmet ”Innokas, tunnollinen ja kova halu oppia uutta”Aleksander Krezymon

JÄÄ-KOTKAT Taitoluistelu 2017-2018 Timantit ”Taitava taitoluistelija” Viivi Isoheiko

JÄÄ-KOTKAT Taitoluistelu 2017-2018 Kristallit ”Ahkera harjoittelija” Helmi Laihonen

JÄÄ-KOTKAT Taitoluistelu 2017-2018 Tintit ”Ilopilleri ja lupaava luistelijanalku” Aino Tättilä

JÄÄ-KOTKAT Taitoluistelu 2017-2018 Kilparyhmä ”Jää-Kotkien parhaiten menestynyt aluesarjan luistelija. Pääsy aluefinaaleihin, joissa luisteli ennätyspisteet” Noora Hannula

JÄÄ-KOTKAT Taitoluistelu 2017-2018 Kilparyhmä Kirjapalkinto. ”Miisa-tsempparipalkinnon saaja. Sitkeä harjoittelija, joka on jatkanut luistelua vaikeuksienkin läpi. Ahkera urheilija, josta loistaa rakkaus taitoluisteluun.” Oona Huhtanen

JÄÄ-KOTKAT Taitoluistelun kiertopalkinto ”Itsensä ylittäjä” 2017-2018 Neela Ihanmäki

JÄÄ-KOTKAT Ringette F Tsemppari 2017-2018 Olivia Suutari

”Olet älykäs ja monipuolinen pelaaja. Monipuolinen harjoittelusi, sekä yleinen innokkuutesi liikuntaa kohtaan näkyvät yleisenä urheilullisuutena kaikessa tekemisessäsi. Olet epäitsekäs ja aina pelikaverit huomioonottava Joukkuepelaaja isolla J:llä.”

 

JÄÄ-KOTKAT Ringette F Tsemppari 2017-2018 Netta Paasio

”Olet kehittynyt kuluneen kauden aikana valtavasti harjoittelumotivaatiosi kautta. Yrität aina parhaasi ja teet aina jäällä ollessasi kaikkesi toimien samalla muille esimerkkinä ja suunnannäyttäjänä. Olet huikea taistelija ja todellinen sisupussi.”

 

JÄÄ-KOTKAT Ringette E Tsemppari 2017-2018 Caroliina Reini

”Pelaajien äänestämä taitava maalivahti, joka harjoittelee kovaa ja tunnollisesti. Myös kenttäpelaajana osoittanut kykynsä. Tekee aina hymyssä suin sen mitä pyydetään. Joukkueen ilopilleri.”

JÄÄ-KOTKAT Ringette E Tsemppari 2017-2018 Ilona Niemi

”Kehittynyt valtavasti kauden aikana ja ottanut ison roolin joukkueessa puolustajana. Pelaa aina tilanteet loppuun asti. Ahkera harjoittelija, joka tsemppaa myös muita.”

 

JÄÄ-KOTKAT Ringette D Tsemppari 2017-2018 Emma Usvala

”Pelaaja joka AINA laittaa kaikkensa joukkueen eteen. Tunnollinen ja esimerkillinen harjoittelija ja aina hymyssä suin.”

 

JÄÄ-KOTKAT Ringette D Tsemppari 2017-2018 Pihla Suominen

”Pelaajien äänestämä tilanteet loppuun asti pelaava. Periksi antamaton taistelija.”

 

JÄÄ-KOTKAT Ringette C Tsemppari 2017-2018 Emmi-Riia Ranta

”Joukkueen selkeä johtajahahmo, joka ottaa jokaisen joukkueen jäsenen huomioon. Huolehtii niin pienistä kuin isommistakin eikä sano pahaa sanaa kenellekään. Ahkera treeneissä kävijä, vaikka toinenkin harrastus vie aikaa. Peleissä uskomaton puurtaja, jolta onnistuu paikan kuin paikan pelaaminen, mikä tekee hänestä monipuolisen ja joukkueelle arvokkaan pelaajan. Tsemppaa peleissä esimerkillään joukkuetta antamaan kaikkensa. Joukkueensa arvostettu kapteeni.”

 

JÄÄ-KOTKAT Ringette C Tsemppari 2017-2018 Helmi Silokivi

”Kauden aikana ollut aktiivisesti mukana lähes jokaisessa joukkueen tapahtumassa. Treenaa ja pelaa täysillä, mutta hymy huulilla ja pilke silmäkulmassaan. Positiivinen ja ulospäinsuuntautunut pelaaja, jolla on paljon kavereita myös vastustajajoukkueissa. Vahva ja rohkea pelaaja sekä hyvä luistelija. Tuo varmasti renkaan ylös ja antaa hyökkäykseen päästyään hyviä syöttöjä. Tältä tytöltä lähtee myös kova ja tarkka veto, kun vetopaikkaan pääsee. Ei jää pelin jälkeen pitkäksi aikaa märehtimään negatiivisia asioita, vaan suuntaa iloisesti eteenpäin.”

 

JÄÄ-KOTKAT Ringette Naiset Tsemppari 2017-2018 Anna-Kaisa Mäkinen

”Väsymätön tsemppaaja, tunnollinen treenaaja, saa muutkin liikkeelle, esimerkillinen motivaatio.”

 

JÄÄ-KOTKAT Ringette Naiset Tsemppari 2017-2018 Hanna Karhula

”Super karvaaja, pelaa aina tilanteet loppuun asti, ahkera treenaaja, iloinen ja aina hyvä tsemppi päällä.”

JÄÄ-KOTKAT F 09  Kehittynein pelaaja 2017-2018 Onni Kotiranta

”Olet ottanut kauden aikana valtavia harppauksia eteenpäin. Olet joukkueen kantavia voimia ja olet näyttänyt jäällä ollessasi mallikasta esimerkkiä joukkuekavereillesi. Olet pelannut kauden aikana niin lähialuesarjassa kuin leijonaliigassakin.”

 

JÄÄ-KOTKAT F09 Aktiivisin harjoittelija 2017-2018  Aleksanteri Vahvanen

”Olet harjoitellut kokokauden ahkerasti, ei poissaoloja joukkueen tapahtumista juuri lainkaan. Joukkuepelaaja.”

 

JÄÄ-KOTKAT F08 Kehittynein pelaaja 2017-2018 Riku Märijärvi

”Kulunut kausi oli vasta toinen pelaajaurallasi. Olet ottanut huikeita harppauksia eteenpäin jääkiekkoilijana. Jäällä ollessasi teet paljon oivallisia sekä hyviä ratkaisuja, niin kiekko lavassa kuin ilman kiekkoakin.”

 

JÄÄ-KOTKAT F08 Aktiivisin harjoittelija 2017-2018 Veeti Salminen

”Olet erittäin motivoitunut sekä innokas harjoittelija. olet tunnollinen jäällä niin kuin jään ulkopuolella. Olet joukkueen tukipilareita ja siivittänyt joukkueen voittoihin loistokkailla torjunnoilla.”

 

JÄÄ-KOTKAT E07 Maalitykki 2017-2018 Julius Lukkala

”Sinusta puhutaan vielä joskus kun ratkotaan mestaruuksia. Olet joukkueen urheilullisin pelaaja, kovaa harjoittelemaan ja vihaat häviämistä jopa liiankin paljon. Olet pelaajana loistava ja sitä olet myös ihmisenä. Otat upeasti muut huomioon, kannustat ja tsemppaat.”

 

JÄÄ-KOTKAT E07 Harjoittelija 2017-2018 Akusti Söderman

”Olet totisesti hurahtanut jääkiekkoon. Jos olisi Mahdollista, muuttaisit jäähalliin etkä sieltä poistuisi ollenkaan. Jo pelkästään esimerkilläsi tartutat innostusta joukkuekavereihin sekä kaikkiin muihin ympärilläsi. Sinut tunnetaan ”himo” harjoittelijana ja kehityksesi on ollut aivan mieletön kuluneella kaudella”

JÄÄ-KOTKAT E06 Työmyyrä 2017-2018 Joona Syri

”Menet harjoituksissa sekä peleissä aina täysillä ja nautit tekemisistäsi. kuuntelet ja pyrit tekemään parhaasi tilanteessa kuin tilanteessa.”

 

JÄÄ-KOTKAT E06 Kehittyjä 2017-2018 Taru Salo

”Olet kehittynyt huimasti kauden aikana. Teet töitä niin harjoituksissa kuin peleissäkin täysillä, mutta hymyissä suin. Annat kaikkesi ja sen on huomannut myös muut, sillä lisäpelejä on tullut myös muissa joukkueissa joihin sinua on pyydetty auttamaan. kauden kehittyjä sekä ilopilleri.”

 

JÄÄ-KOTKAT D05 Pikajuna 2017-2018 Mikael Lehtovirta

”Verkon heiluttaja ja muutama passikin osunut kohdalleen”

 

JÄÄ-KOTKAT D05 Suunnannäyttäjä 2017-2018 Samu Koski

”Ei jätä ketään kylmäksi, aina täysillä tilanne loppuun asti. Asenne ei lopu kesken, jalat ja kädet käy. Meidän Capitano”

 

JÄÄ-KOTKAT C03-04 Vuoden kehittyjä 2017-2018 Jaani Peura

”Olet mennyt kauden aikana huikein askelin eteenpäin. Sinusta on kasvanut kauden aikana pelimies. Asenteesi pelaamiseen ja harjoitteluun on hyvällä tasolla. Jos jatkat samalla asenteella, niin sinulla on hyvä tulevaisuus jääkiekon parissa.”

 

JÄÄ-KOTKAT C03-04 Harjoittelija 2017-2018 Jetro Karru

”Olet valmentajan unelma pelaaja. Vedät aina harjoituksissa täysillä ja et valita. Olet mennyt kauden aikana hirveästi eteenpäin ja kuuntelet valmentajan antamia ohjeita. Otat oppia virheistä peleissä ja näin sinusta tulee parempi pelaaja. Olet ollut joukkueen jokaisessa tapahtumassa mukana koko kauden ja ansaitset 100% vuoden harjoittelijan palkinnon.”

 

JÄÄ-KOTKAT Tyttökiekko Harjoittelija 2017-2018 Mette Karru

”Käy treeneissä kehittyäkseen paremmaksi pelaajaksi. ottaa oppia vastaan ja oppinut hyödyntämään uudet asiat. Mennyt isoin harppauksin eteenpäin. Hyvä joukkuepelaaja hyvine pukukoppi juttuineen. Asenne harjoitteluun ja peliin hyvällä tasolla. asenteen jatkuessa rahkeet muutaman vuoden päästä liigatasolle.”

 

JÄÄ-KOTKAT Tyttökiekko Paras pelaaja 2017-2018 Veera Lindroth

”Mennyt kaudella isoin harppauksin eteenpäin. Urheilullinen ja tekee asioita jäällä kehittyäkseen paremmaksi. Kuuntelee ja ottaa oppia vastaan. Hyvä joukkuepelaaja, toiset huomioon ottava ja pelistä nauttiva iloinen naisen alku. osaa pelata keskellä ,laidassa ja puolustajana. Hyvällä asenteella ja motivaatiolla rahkeet muutaman vuoden päästä liigapelaajaksi.”

 

JÄÄ-KOTKAT Edustus Paras Pelaaja 2017-2018 Ville Laurell

”Tämä pelaaja on ottanut joukkueen reppuselkään monta kertaa tukalassa tilanteessa kuluvan kauden aikana”

 

JÄÄ-KOTKAT Edustus Kehittynein pelaaja 2017-2018 Juuso Pernu

”Tämä joukkueen nuoreen kaartiin kuuluva pelaaja on harjoitellut tunnollisesti läpi kauden ja on kehittynyt joka osa-alueella. hän ansaitsee paikkansa Jääkotkien edustusjoukkueessa.”

 

ERIKOISPALKINNOT:

JÄÄ-KOTKAT Kotkapalkinto 2017-2018 Jonne Järvinen

”Olet huikea pelimies. Asenteesi jääkiekkoon on erittäin hyvällä tasolla. Et ole saanut mitään ilmaiseksi vaan olet päässyt tämän hetkiselle tasollesi kovalla ja periksi antamattomalla harjoittelulla. vihaat häviämistä ja teet kaikkesi peleissä, jotta joukkueesi voittaisi. Et anna periksi pelin missään vaiheessa / tilanteessa. Kovalla harjoittelulla ja asenteella sinulla on erittäin hyvät mahdollisuudet menestyä jääkiekossa.”

JÄÄ-KOTKAT Maalivahti palkinto 2017-2018 Monika Rivasto

”Tämä maalivahti on ottanut kuluvan kauden aikana suuren kehitysaskeleen eteenpäin. Hän on kasvanut niin henkisesti kuin fyysisestikin. Hän on ahkera ja tunnollinen harjoittelija, jolla ei huonoa päivää ole.”

JÄÄ-KOTKAT Ringette C Symppis Tsemppari 2017-2018 Emmi Metsä-Tokila

”Tämä tyttö treenaa ja pelaa tunteella ja isolla sydämellä. Tulee aina innolla treeneihin ja lähtee jäältä kaikkensa antaneena. Kentällä tapahtuu aina, kun tämä tyttö sinne luistelee. Menee rohkeasti ja loppuun asti tilanteisiin, mutta ei kuluta turhaan jäähypenkkiä, vaan kunnioittaa peliä ja vastustajaa. Laukaus kehittynyt kauden aikana ja mailasta lähtee usein tarkkoja "ylämummoja". Aina hymyssä suin hallilla paitsi hävityn pelin jälkeen, jolloin harmittelee omia ratkaisujaan eikä syytä muita. Tsemppaa tekemisellään ja olemuksellaan muita ja toimii joukkueen sääntöjen mukaan sekä kuuntelee valmentajia. Hyvä esimerkki nuoremmille pelaajille. Korkean treeniaktiivisuuden takia vaikea saada houkuteltua pitämään huilipäiviä useiden treenien välissä.”

 

JÄÄ-KOTKAT vuoden valmentaja 2017-2018 Tom Nyberg

”Olet ollut mukana seuran toiminnassa jo vuodesta 2013 lähtien. Olet kasvanut valmentajana ja ottanut vuosittain lisää vastuuta toimien mm. pitkään 2004 syntyneiden vastuuvalmentajana. Toimit seuran jääkiekkomaalivahtien valmentajana ja olet aktiivisesti kehittämässä seuran toimintaa kokonaisvaltaisesti. Olet toimissasi kärsivällinen, mutta samalla myös riittävän kärsimätön kannustaaksesi vastuusi alla olevia yksilöitä jatkuvasti parempiin suorituksiin. Otat pelaajat huomioon ihmisinä ja rakennat joukkueestasi vahvan yhteisön. Toimit Kotkaperheen ”liimana”, ja autat aina vilpittömästi kaikkia tukea tarvitsevia parhaasi mukaan. Toimintatapasi ja etenkin Sinut, on huomattu myös seuran ulkopuolella saadessasi kuluneella kaudella mm. kunnian toimia pikkupohjolassa valmentajana. Lisäksi vielä onnittelut, sillä sinut on valittu kauden 2018-2019 aluejoukkueen valmentajaksi!

Toivottavasti saamme nauttia panoksestasi vielä vuosia eteenpäin!”

 

JÄÄ-KOTKAT Seuratyöntekijä 2017-2018 Sami Frii

”Tämä mies on pitkän linjan Jää-Kotka, kun hätä on suuri niin häneltä löytyy aina apua joka asiaan, oli kyseessä luistimen teroitus, valmennus tai ihan mikä vaan Jäähallilla tapahtuva asia. Tiukan paikan tullen tämä herra on nähty jopa tyttökiekon maalilla ja edustuskin on hänen palveluksiaan tarvinnut myös sarjapeleissä. Tekee pyyteetöntä työtä niin seuran kuin joukkueen eteen vaikkei oma jälkikasvu joukkueessa pelaakaan, pienenä miinuksena sanottava että oli kerran pois harjoituksista, kun joutui jäämään töihin. Tämä kaikki tapahtuu rakkaudesta lajiin ja tämä mies on SAMI FRII!”